lezen

De 10 nieuwste boeken

Voorleesverhalen in de Voorleeshoek

Kijk samen met je kind naar leuke voorleesverhalen. In ieder filmpje wordt een boek voorgelezen. Het boek is geanimeerd en wordt ondersteund door muziek. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken! Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle voorleesfilmpjes.

Bereslim met digitale boeken en spelletjes

Van prachtige digitale prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. In alle spellen wordt aandacht besteed aan het aanleren van verschillende soorten strategieën. Bereslim is dus leuk én leerzaam! Je kunt de producten gewoon thuis gebruiken.

Voorleesfilmpjes van SchoolTV

Bekijk digitale prentenboeken op SchoolTV. SchoolTV ken je ongetwijfeld van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal. Maar wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot prachtige voorleesfilmpjes.

Boekentip 0-3 jaar: Bumba in Nederland

Bumba in Nederland | Jeugdbibliotheek

Bumba is in Nederland! Dit hardkartonnen prentenboekje laat zien wat je allemaal in Nederland kunt doen. Bijvoorbeeld haring eten in de zomer, schaatsen in de winter en natuurlijk... Koningsdag vieren in de lente!

Boekentip 3-6 jaar: Ik ben de koning

Ik ben de koning | Jeugdbibliotheek

Schildpad weet niet wat hem overkomt: er ligt een kroon op zijn rug. Hij is de koning! Dat kan niet anders. Maar daar zijn de andere dieren het niet mee eens. De kroon past iedereen! Wie is dan de echte koning?

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books