Adoptie en pleegkinderen

Alle onderwerpen

Weergaveopties:

 • Renata Galindo Mijn nieuwe moeder & ik

  Een hondje (ik-figuur) gaat bij een nieuwe mama wonen, een rode poes. Mama vindt het leuk dat ze verschillend zijn. Mama speelt, leest voor en bakt pannenkoeken. Maar ze wordt ook wel eens boos. Prentenboek met eenvoudige illustraties in rustige, zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn nieuwe moeder & ik

 • Sally Grindley Wat een ei!

  Als Mama Eend in een grot een vreemd ei vindt, besluit ze het uit te broeden. Er komt een grappig diertje uit, dat uitgroeit tot een dinosaurus. Mama Eend probeert hem alles te leren wat een kleintje moet weten. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat een ei!

 • Rob van Olm Bobbie & Dudu; een prentenboek met verhalen en liedjes

  Zeventien verhalen over Bobbie (5), die een broertje krijgt uit Brazilië: Dudu. Ze kunnen eerst nog niet met elkaar praten, maar al snel zijn ze onafscheidelijk. Bij elk verhaal staat de tekst van een liedje, dat te beluisteren is op de cd. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bobbie & Dudu; een prentenboek met verhalen en liedjes

 • Vivian den Hollander Vriendjes van overal

  De juf van Lisa en Jimmy gaat een kindje adopteren in China. De klas bedenkt een leuk plan voor als ze terugkomt. Met veel vrolijke kleurenillustraties en uitgebreide tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vriendjes van overal

 • Martine Delfos Couscous en kniekousen

  Diana woont in een pleeggezin omdat haar moeder niet voor haar kan zorgen. Haar moeder heeft een verstandelijke beperking. Prentvertelling in oblong met grote collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Couscous en kniekousen

 • Madeleine van der Raad EN Véronique Renting Sam krijgt een zusje

  Sam (5) is geadopteerd. Hij vindt het jammer dat hij geen broertje of zusje heeft. Zijn ouders besluiten nog een kindje te adopteren. Prentvertelling met paginagrote, vrij strakke kleurenillustraties en praktische tips over adoptie voor begeleiders. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sam krijgt een zusje

 • Nynke Talsma EN Pimm van Hest Rosita

  Rosita (5) is bruin en haar ouders zijn wit. Hoe dat kan, leggen haar ouders uit als Rosita heeft gehoord dat ze niet uit haar mama's buik is gekomen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rosita