Kerstfeest

Alle thema's

Resultaat 1 - 10 (van 96)

Weergaveopties:

 • Clavis (Hasselt) EN Maya Onodera Blij met de sneeuw

  Het hondje Theo wordt achtergelaten in het bos. Hij voelt zich eenzaam maar ontmoet gelukkig al gauw konijn Mona. Na een wild sneeuwballengevecht worden ze dikke vrienden. Zo kan het toch nog een fijn kerstfeest worden. Prentenboek met sfeervolle kleurenllustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Blij met de sneeuw

 • Vivian den Hollander Het kerstverhaal

  Een engel heeft Maria verteld dat ze een heel bijzonder kind krijgt. Bewerking van het kerstverhaal met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het kerstverhaal

 • Ron Schröder EN Marianne Busser De kleine engel die geluk bracht

  Roos heeft op school een prachtig kerststukje voor mama gemaakt. Maar als ze langs de haven naar huis loopt, geeft ze het weg aan een eenzame oude man die ze daar vaak ziet. Zo begint een bijzondere vriendschap. Oblong prentvertelling met sfeervolle, winterse kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De kleine engel die geluk bracht

 • Erik Idema EN Paul Oole Een koninklijk kerstfeest

  Prins Keurig en de koksmaat moeten zorgen voor een prachtig kerstfeest op het paleis van koning Vlekkeloos. Dat verloopt niet zonder problemen. Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een koninklijk kerstfeest

 • Hee Yoon EN Hyewon Yang Het meisje met de zwavelstokjes

  Een arm meisje probeert op oudejaarsavond zwavelstokjes te verkopen, maar niemand ziet haar. Oblong prentenboek met een moderne berwerking van het sprookje van Andersen en dromerige aquarelillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het meisje met de zwavelstokjes

 • E.T.A. Hoffmann De notenkraker

  Op kerstavond krijgt Marie van haar peetvader een notenkraker in de vorm van een soldaat. 's Nachts komt hij tot leven en gaat de strijd aan met de gemene muizenkoning. Met kleurrijke grafische illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De notenkraker

 • Günter Spang De ezel en de os

  Het kerstverhaal wordt verteld vanuit de os en de ezel. Prentenboek met zachtgekleurde aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De ezel en de os

 • Julia Donaldson Mannetje Tak

  Mannetje Tak wordt opgepakt door een spelende hond. Hij ontsnapt en wil terug naar Vrouwtje Tak en zijn gezin. Maar dat valt niet mee. Inmiddels is het bijna Kerstmis! Kan de Kerstman misschien helpen? Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mannetje Tak

 • Gunhild Sehlin Maria's kleine ezel

  Jozef koopt voor Maria een vieze koppige ezel, om de lange reis naar Bethlehem te maken. Bewerking van het kerstverhaal met sfeervolle waterverfillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Maria's kleine ezel

 • Mariken Jongman De speeldoos

  Speelman heeft genoeg van het leven in de stad. Mensen maken altijd ruzie. Hij vertrekt naar Overal en loopt van het voorjaar naar de zomer en de herfst. Zal hij op tijd terug zijn met de speeldoos van Bo voor het kerstfeest? Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De speeldoos