Verdriet

Alle onderwerpen

Weergaveopties:

 • Kai L├╝ftner Ik mis papa

  Jonas vertelt dat zijn papa weg is, voor altijd. Alles is hetzelfde, maar toch is alles anders. Prentenboek over het verlies van een ouder, met grote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik mis papa

 • Ingrid Prins Ik wil geen konijn

  Timo wil nooit meer een nieuw konijn, nadat Saar is doodgegaan. De volgende dag zit er een bruin konijntje op de stoep. Timo verzint van alles om het konijntje weg te jagen. Maar wil hij dat echt? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik wil geen konijn

 • Max Velthuijs Kikker is bedroefd

  Kikker is bedroefd maar weet zelf niet waarom. Rat probeert hem op te vrolijken, maar dat lukt pas nadat Kikker eens flink heeft uitgehuild. Prentenboek met eenvoudige, expressieve tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kikker is bedroefd

 • Shona Innes Het leven is als de wind

  Net als de wind kun je het leven niet zien. Maar waar gaat het leven naartoe als iemand dood is? Prentenboek over rouwverwerking, met tips voor opvoeders en paginagrote waterverfillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het leven is als de wind

 • Janna de Lathouder Alles wat overblijft

  De dieren in het bos vinden Uil maar een vreemde vogel. Zijn huis is zo vol, dat niemand op bezoek kan komen. Eekhoorn wil weten waarom Uil zo veel spullen verzamelt. Prentenboek met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alles wat overblijft

 • Britta Teckentrup Een boom vol herinneringen

  Als Vos na een gelukkig leven voor altijd is gaan slapen, vertellen zijn vrienden elkaar verhalen over de bijzondere momenten die ze met hem hebben beleefd. Op Vos' lievelingsplek groeit een boom vol herinneringen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een boom vol herinneringen

 • Nynke Talsma EN Pimm van Hest Sjuleke

  Roman en zijn hond Sjuleke zijn de beste vrienden. Als Sjuleke onverwacht doodgaat, is Roman heel verdrietig. Samen met papa en mama neemt hij op een mooie manier afscheid van Sjuleke. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sjuleke

 • Thierry Robberecht EN Philippe Goossens Harold

  De kleine ridder Harold zit in zijn kasteel en laat niemand binnen, zelfs zijn vader en moeder niet. Hij is verdrietig en boos en sluit zich daarom op in zichzelf. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Harold

 • Melanie Walsh Dag lieve oma

  Wat is dood gaan? Waar gaan mensen heen als ze dood gaan? Als oma dood is, roept dat veel vragen op bij een kind (ik-figuur). Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties, doorkijkjes en halve pagina's over de dood en rouwverwerking. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dag lieve oma

 • Sanne de Bakker EN Tseard van der Meulen Willem is in de wolken

  Een klein meisje (ik-figuur) vertelt over haar kat Willem. Hij was al oud en is nu in de wolken. Maar hoe moet dat als er geen wolken zijn? Hardkartonnen oblong prentenboek met illustraties in pastelkleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Willem is in de wolken