Vluchtelingen

Alle onderwerpen

Weergaveopties:

 • Mylo Freeman Een plekje voor welpje

  In Afrika wonen alle wilde dieren gezellig bij elkaar. Op een dag vindt Aap een panterbaby. De dieren kibbelen of er wel genoeg plek en eten is voor het welpje. Gelukkig weet mama Everzwijn wat het kleintje nodig heeft. Prentenboek met uitbundig gekleurde aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een plekje voor welpje

 • Pimm van Hest Op de vlucht

  Een klein meisje woont in een oorlogsgebied. Ze is bang. Ze vlucht met haar knuffel op een vlot over zee. In haar nieuwe land voelt ze zich langzaam weer veilig. Prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Op de vlucht

 • Irena Kobald Mijn twee dekens; een vluchteling komt bij ons wonen

  Als het Afrikaanse meisje Radslag (ik-figuur) naar het westen is gevlucht, begint er een nieuw leven vol vreemde mensen, eten en woorden. Als iemand je dan helpt, is het of er een warme deken over je wordt uitgespreid. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn twee dekens; een vluchteling komt bij ons wonen

 • Francesca Sanna Onderweg

  Door de ogen van een kind wordt verteld hoe hij/zij in de oorlog met de familie noodgedwongen het huis moet verlaten. De reis is lang en vol gevaren. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties gebaseerd op verhalen van vluchtelingenkinderen. Om voor te lezen en over te praten. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Onderweg

 • Stichting Open Doors Nederland EN Willemijn de Weerd Rosa en Rahim

  Op een dag komt er een nieuwe jongen bij Rosa in de klas. Hij heet Rahim en is gevlucht uit Iran. Waarom kon hij niet in zijn eigen land blijven? Prentenboek met waterverfillustraties en korte informatie over vluchtelingen en vervolgde christenen. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rosa en Rahim

 • Pauline Oud Bij Kas in de klas

  Kas maakt een nieuw jongetje wegwijs op zijn eerste schooldag. Aylan komt uit een ander land en praat een andere taal. Maar al spelend snappen Kas en Aylan elkaar al snel. Prentenboek met paginagrote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bij Kas in de klas