Ziekte en beperkingen

Alle thema's

Resultaat 1 - 10 (van 41)

Weergaveopties:

 • Henk Linskens Henk en de dansende letters

  Als Henk (ik-persoon) leest, dansen de letters over de pagina's. En het lukt hem ook niet om foutloos te schrijven. Gelukkig ontdekt hij dat hij niet de enige is. Prentenboek met schetsmatige illustraties in enkele kleuren en een dyslexievriendelijke letter. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Henk en de dansende letters

 • Pim Lammers Het lammetje dat een varken is

  Alle schapen grazen altijd in de schapenwei. Maar één schaapje wil alleen maar door de modder rollen, zoals de varkens. De boer vertrouwt het niet en brengt het schaapje naar de dokter. Die ontdekt iets heel bijzonders. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het lammetje dat een varken is

 • Salina Yoon Echte vrienden

  Dennis praat nooit maar hij kan goed toneelspelen. Soms is hij een boom, soms een fiets of een rups. Maar Dennis voelt zich soms wel eenzaam. Totdat hij het meisje Joy ontmoet. Oblong prentenboek met illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Echte vrienden

 • Anna Pignataro Ik ben Aagje

  Aagje heeft de oren van haar varkensmoeder en de neus van haar berenvader. Aagje voelt zich altijd een beetje anders. Maar op school leert ze dat iedereen bijzonder en ergens goed in is. Prentenboek met paginagrote illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik ben Aagje

 • Sibylle Rieckhoff Mijn oma is opeens heel anders

  Paulien heeft de liefste oma van de wereld; maar dan moet oma naar het ziekenhuis. Daarna is oma heel anders. Prentenboek met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn oma is opeens heel anders

 • Studio Bos EN Mar Pavón Niet normaal gewoon!

  Olifant heeft een extra lange slurf waarmee hij bijzondere dingen kan doen om andere dieren te helpen. Alleen Nijlpaard doet lelijk tegen Olifant vanwege zijn rare slurf. Totdat Baby Nijlpaard in gevaar is… Prentenboek met paginagrote illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Niet normaal gewoon!

 • Alzheimer Nederland EN Marieke van Ditshuizen Oma's hoofd is versleten

  Fien doet altijd leuke dingen met haar oma Ollie. Als oma dingen vergeet en verdwaalt, snapt ze er niets van. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties over dementie. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Oma's hoofd is versleten

 • Melanie Walsh Simon en zijn Asperger superkrachten!

  Simon (ik-figuur) vertelt dat hij net even anders is dan andere kinderen. Hij heeft superkrachten, oftewel asperger. Prentenboek met paginagrote kleurrijke, weinig gedetailleerde illustraties. Vanaf 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Simon en zijn Asperger superkrachten!

 • Kyo Maclear Virginia Wolf

  Virginia, het zusje van Vanessa, wordt op een dag wakker in een wolfse bui. Ze gromt en grauwt en niets maakt haar blij. Vanessa probeert haar op te vrolijken. Prentvertelling over de auteur Virginia Woolf, met expressieve illustraties, deels in sombere en in vrolijke tinten. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Virginia Wolf

 • Julia Jarman Lieve oude leeuw

  De oude Koning Leeuw wordt steeds verwarder en vergeetachtiger. Leeuwtje doet zijn best om zijn opa te helpen zich fijne dingen van vroeger te blijven herinneren. Oblong prentenboek met sfeervolle zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lieve oude leeuw